Maandag 24 mei zijn wij niet geopend i.v.m. 2e pinksterdag. Dinsdag 25 mei staan we weer voor je klaar!

sales@cow.nl

+31 (0)38 - 203 8300

Relatiegeschenk, giveaway of toch een premium?

Relatiegeschenk, giveaway of toch een premium?

Premiums, gifts, giveaways en incentives, we scharen ze vaak onder de noemer ‘relatiegeschenk’. Maar, betekenen deze termen eigenlijk allemaal wel hetzelfde? En wat is dan het verschil precies? Wij leggen ’t graag voor u uit met heldere voorbeelden!

Relatiegeschenken/gifts: de meest gebruikte termen
Bij een gift of relatiegeschenk gaat het erom dat de ontvanger een blijk van waardering krijgt omdat het product speciaal voor hem of haar is geselecteerd. Bij relatiegeschenken gaat het echt om de persoonlijke touch die eraan wordt gegeven. Een relatiegeschenk is bedoeld om de relatie tussen een bedrijf en de klant te onderstrepen. Een goed voorbeeld van een relatiegeschenk is een kerstpakket of wijnset die je ontvangt van je baas. Ook op andere momenten van het jaar kan je relatiegeschenken uitdelen. Een mooie selfiestick, ANWB-hulpset of lekkere chocolaatjes, alles is op elk moment van het jaar mogelijk.

Premiums
Premiums zijn vaak toevoegingen aan een product, om het wat extra waarde mee te geven. Ze worden alleen maar verstrekt als er een transactie (aankoop) tot stand komt. Vaak letterlijk kleine producten die tijdens de actieperiode van een bepaald product bij het product worden meegegeven. Dit kan bijvoorbeeld een schoenlepel bij een paar schoenen zijn, maar ook een afwasmachine bij een keukenblok. Premiums zijn meestal de extraatjes die mensen over de streep trekken om toch voor het bijbehorende product te gaan.

Giveaways
Giveaways zijn artikelen die gratis worden verstrekt om de naamsbekendheid te vergroten en/of de relatie met de klant in stand te houden. Het zijn vaak artikelen die nuttig zijn en daarom ook zorgvuldig worden bewaard. Ze zorgen ook voor ‘top of mind awareness’. Wanneer een van uw klanten een product voorbij ziet komen is hij of zij eerder geneigd om uw bedrijf hieraan te koppelen. Giveaways zie je vaak voorbij komen op beurzen. Kleine hebbedingetjes zoals een sleutelhanger met lampje, een skipashouder, een stressballetje, een aansteker, flessenopener en ga zo maar door!

Incentives
Een lastige benaming voor een heel simpel principe. Een incentive is een artikel dat als beloning wordt meegegeven bij een aankoop. Vaak zijn hier acties aan verbonden: ‘Bestel voor x aantal aan pennen en ontvang gratis een notitieboekje!’ is hier een voorbeeld van. Vaak is het een product complementair aan het product dat je koopt. Een incentive lijkt heel erg op een premium, maar er is één belangrijk verschil: voor het ontvangen van een incentive moet voldaan worden aan een bepaalde actie. Voor een premium is dit niet het geval. Incentives kunnen dus artikelen zijn, maar kunnen ook diensten zijn als een gratis reisje of extraatje voor de zaak!

Kortom: Afhankelijk van het doel waarvoor een bepaald product wordt ingezet, wordt er een benaming aan gegeven!

Zo is de term ‘relatiegeschenken’ toch wat breder dan u waarschijnlijk had gedacht!

 

Geschenken

Direct contact

T: +31 (0)38 - 203 8300
E: sales@cow.nl

Offerte nodig?