Maandag 24 mei zijn wij niet geopend i.v.m. 2e pinksterdag. Dinsdag 25 mei staan we weer voor je klaar!

sales@cow.nl

+31 (0)38 - 203 8300

Consumentenbond bevestigt gevaar van eigen import

Gevaar van eigen import

Consumentenbond bevestigt gevaar van eigen import

Wil jij het risico lopen? Een powerbank, USB-stick of adapter die smelt, een schok afgeeft of zelfs in de brand vliegt? De onafhankelijke onderzoeksvereniging bevestigt het gevaar van eigen import na een uitgebreide steekproef. Zo kwam maar liefst driekwart (75%!) van de powerbanks, usb-laders en reisadapters niet door de veiligheidstest!

Ook bevatte een deel van getest speelgoed 200 keer de toegestande hoeveelheid weekmakers en bevatten sieraden tot wel 4000 keer zoveel cadmium als toegestaan. Om die reden roept de Consumentenbond op om bepaalde producten niet meer bij webshops buiten de EU te kopen:

‘De risico’s zijn echt onverantwoord. Betaal liever iets meer, dan heb je meer kans dat je een goed product krijgt.’

Lex van den Bosch verklaart in een eerder artikel over de risico’s van online shoppen waar dat prijsverschil vandaan komt en welke risico’s er nog meer zitten aan het zelf importeren van (promotionele) producten.

Wij zijn blij dat de Consumentenbond signalen serieus heeft opgepakt en dat ook politici het gevaar van eigen import buiten de EU inzien! Een goede ontwikkeling dat Nederland initiatief neemt dergelijke resultaten op Europees niveau onder de aandacht te brengen.

Meer weten? Lees hier het hele artikel van de Consumentenbond.

Geschenken

Direct contact

T: +31 (0)38 - 203 8300
E: sales@cow.nl

Offerte nodig?