Maandag 24 mei zijn wij niet geopend i.v.m. 2e pinksterdag. Dinsdag 25 mei staan we weer voor je klaar!

sales@cow.nl

+31 (0)38 - 203 8300

Wie is verantwoordelijk voor oneerlijke concurrentie?

oneerlijke concurrentie

Wie is verantwoordelijk voor oneerlijke concurrentie?

Oneerlijke concurrentie en het huidige handelsbeleid zijn momenteel het gesprek van de dag in de kamer. Als ondernemer vinden we het een mooie ontwikkeling om te zien dat de politiek inziet dat er sprake is van een ongelijk speelveld (zie krantenartikelen)!

Die ontwikkelingen zijn fantastisch. Maar tegelijkertijd vinden we het belangrijk bewustwording te creëren bij consumenten en bedrijven die zélf importeren uit China, neem als voorbeeld bij een Alibaba.. Zo is menig importeur onwetend over het feit dat hij/zij verantwoordelijk is voor de aangekochte producten. Want wat nou als jóuw powerbank (die in China 10x goedkoper is dan in Nederland) zorgt voor een woningbrand? De kwaliteitsstandaarden in China zijn nou eenmaal niet hetzelfde als in Europa! Juist door dit feit, dat mensen niet weten wie er verantwoordelijk is, voldoen veel producten niet aan de wet- en regelgeving. Wát weer zorgt voor oneerlijke concurrentie.. Dus, zolang ‘we’ zelf producten blijven importeren (met té lage kwaliteitsstandaarden!),  zal de oneerlijke concurrentiestrijd nog niet van de baan zijn..

Natuurlijk heeft de politiek een vinger in de pap, maar laten we ook kijken naar wat we zelf kunnen doen, of dat nou als particulier is of als bedrijf!

Financieel Dagblad 14012019 Financieel Dagblad 14012019Bronvermelding:
* Knoop, B. (2019, 14 januari). ‘Leuk hoor, duurzaamheid promoten in Niger. What’s in it for me?’ Het Financieele Dagblad. Geraadpleegd van https://fd.nl/economie-politiek/1285526/leuk-hoor-duurzaamheid-promoten-in-niger-what-s-in-it-for-me
* Knoop, B. (2019, 14 januari). ‘VVD kraakt handelsbeleid van D66-minister Kaag’. Het Financieele Dagblad. Geraadpleegd van https://fd.nl/economie-politiek/1285518/vvd-kraakt-handelsbeleid-van-d66-minister-kaag

Geschenken

Direct contact

T: +31 (0)38 - 203 8300
E: sales@cow.nl

Offerte nodig?